Industri- och fordonskomponenter

Fina keramiska komponenter

Sedan det grundades, har Kyoceras meritlista i finkeramik varit oöverträffad. Vi utnyttjar våra omfattande resurser i forskning, utveckling och produktion för att välja de optimala råvarorna och tillverkningsmetoderna för varje tillämpning. Genombrott och förbättringar i ett brett utbud av branscher underlättas av Kyoceras finkeramiks unika egenskaper. 

Industriella maskiner

Finkeramik har fysiska och kemiska egenskaper som är överlägsna metaller och plast. Kyocera utnyttjar den överlägsenheten för att stödja fortsatta tekniska framsteg i världens mest vitala branscher.

Applikationer med ultrahögt vakuum

Kyocerakomponenter utvecklade genom bindningsteknik av keramik till metall ger hög tillförlitlighet till applikationer med ultrahögt vakuum på ett brett utbud av högteknologiska tillverknings- och vetenskapliga forskningsområden.

Halvledarbearbetning och tillverkningsutrustning för LCD

Kyocera skapar oöverträffad finkeramik genom kontinuerlig materialutveckling. Vi använder finkeramik till att producera strukturella komponenter med extrem precision, värmeresistens och kemisk stabilitet — och förbättrar wafertillverkningsprocessen genom att möjliggöra högre kretsdensiteter och förbättra produktionen av LCD.

Safirsubstrat för LED

Substrat av mycket tillförlitlig enkelkristallsafir används till att bilda det galliumnitridskikt som är nödvändigt för produktionen av LED.

Ferritkomponenter

Kyoceras ferritmaterial och högprecisions formningsteknik stöder miniatyriseringen av elektronik genom att möjliggöra mindre induktorer med bättre prestanda.

Finkeramik som används i fastoxidbränsleceller (SOFC)

En bränslecell gör att vätgas i bruksgas reagerar med syrgas i luften och genererar elektricitet och en värmekälla för varmvatten. Kyocera har tillämpat sin teknik för finkeramikmaterial och tillverkning för att skapa en innovativ celltrave för bränslecellens kärna, och skapa ett nästa generations kraftsystem som erbjuder betydande förbättringar i effektivitet, hållbarhet och kolutsläpp.


Fordonskomponenter

Kyocera tillhandahåller ett brett utbud av produkter för fordonstillämpningar som kräver extrem tillförlitlighet. Våra produkter stöder den snabba utvecklingen av elektronik inuti fordon och gör bilar smartare, säkrare, renare och bekvämare.

Keramiska glödstift

Våra glödstift används allmänt i start-och-stoppsystem som kräver snabb uppvärmning, utmärkt hållbarhet vid höga temperaturer och tillförlitlighet över långa arbetscykler.

Syrgassensorvärmare

Våra sensorvärmare uppnår driftstemperatur bara sekunder efter en kall motor startar, vilket säkerställer renare utsläpp genom att låta utsläppssensorer fungera nästan omedelbart.

Piezoelektriska travar för bränsleinsprutare

Dessa komponenter möjliggör ultrasnabb respons och precis styrning av bränsletillförsel för att göra dieselmotorfordon renare än någonsin.

Kameramoduler

Hög tillförlitlighet och utmärkt optisk avkänning hjälper till att förbättra fordonssäkerhet och bekvämlighet.


Flytande kristalldisplayer

Kyocera utvecklar och tillhandahåller flytande kristallskärmar (LCD) för fordonsindustrin, som kräver långsiktig tillförlitlighet under ett brett urval av driftsförhållanden. Våra LCD har talrika tillämpningar även på andra marknader, inklusive telekommunikationsenheter, test- och mätinstrument samt spelutrustning.

Fordonsdisplayer

Kyoceras unika teknologier tar visning av fordonsdata till en ny nivå, med anpassade former för visning av instrumentering, klimatkontroll, navigation och säkerhetskopior.

LCD:er för industrianvändning

För industriella applikationer erbjuder Kyocera ett brett utbud av produktalternativ, inklusive displayer med superhög ljusstyrka och pekskärmar.

Head-Up-displayer för säkrare fordon

En head-up-display (HUD) projekterar viktig information, t.ex. hastighet och riktningar, på bilens vindruta – så att förarens ögon inte behöver flytta sig från vägen. Kyoceras avancerade material och designer ger displayer med hög upplösning med överlägsen ljusstyrka för säker körning.


Industriverktyg

Genom att komplettera våra skärverktyg med tryckluftsverktyg och elektriska verktyg stödjer vi ännu fler marknadsbehov i egenskap av tillverkare av industriverktyg.

Skärverktyg

Genom att möjliggöra snabbare, effektivare bearbetning, stöder Kyoceras skärverktyg viktiga områden såsom fordonsindustri, tung utrustning och flygindustri.

Tryckluftsverktyg och elektriska verktyg

Vi stödjer våra kunder med ett diversifierat verktygssortiment för olika tillverkningsindustrier, t.ex. byggnads- och fordonsindustrin, samt marknaden för husägare och gör-det-självare.


Optiska komponenter

Vi tillhandahåller många typer av optiska komponenter för att uppfylla konsument- och kommersiella behov, med fokus på linser för videoutrustning och fordonskameror.

Asfäriska linser

Fordonslinser och skannerlinser

Optiska enheter för fabriksautomatisering och medicinsk användning