Elektroniska enheter

Elektroniska komponenter och enheter

Elektroniska komponenter är avgörande för nästan alla former av elektronisk utrustning, från smarta telefoner och kroppsnära enheter till industrimaskiner. Kyocera bidrar till elektronikutvecklingen genom att använda den senaste teknologin och hålla hög kvalitet genom hela tillverkningsprocessen.

Eldrivna enheter

Eldrivna enheter är avgörande för högspännings- och högströmskretsar och Kyocera erbjuder ett omfattande sortiment som underlättar energibesparingen i allt från konsumentprodukter till industriutrustning. 

Kristallenheter

Kristallenheter spelar en viktig roll i all digital teknik, från smarta telefoner till fordonsindustrin och Internet of Things (IoT). Kyocera styr varje tillverkningsfas och odlar även egna syntetiska kristaller.

Kondensatorer

Våra keramiska kondensatorer i flera lager tillverkas av avancerade dielektriska material och med exakta produktionsteknologier. De stödjer utvecklingen av lätta, högfunktionella elektroniska enheter i miniatyr.

SAW-enheter

Surface Acoustic Wave-enheter (SAW) används i smarta telefoner och annan utrustning för trådlös kommunikation. Kyoceras breda utbud av SAW-enheter inkluderar filter och duplexrar.

Kontaktdon

Kontaktdon är mycket viktiga byggstenar i modern elektronik. Kyoceras kontaktdon uppfyller höga krav, inklusive en ultraliten storlek och drift med hög frekvens, vilket bidrar till en högre funktionalitet hos elektroniska enheter.

Elektroniska komponenter och enheter (AVX)

USA-baserade AVX Corporation är ett företag inom Kyocera Group med specialisering på elektroniska komponenter. AVX har en stabil grund i teknologier för elektroniska enheter och ett brett produktsortiment när de nu expanderar sin utveckling, tillverkning och försäljning internationellt.

Ultrasmå kristallenheter för IoT

När en kristallenhet blir mindre blev tidigare dess prestanda sämre. Kyocera har genom att använda en optimal elementdesign kunnat bemöta denna utmaning och skapat en av världens minsta* kristallenheter, vilket har bidragit till utvecklingen av IoT-teknologin och de trådlösa 5G-kommunikationsnätverken.

*Baserat på forskning av Kyocera per januari 2018.


Skrivarenheter 

Kyocera tillhandahåller skrivarenheter för tre huvudsakliga digitala avbildningsmetoder: elektrofotografisk, termisk och med bläckstråle. Våra avancerade material och bearbetningstekniker möjliggör skrivutrustning att leverera snabbare och med högre upplösning på ett större utbud av utskriftsmedia. 

Termiska skrivhuvuden

Enheter som använder Kyoceras termiska (värmekänslig och termisk överföring) skrivhuvuden har många tillämpningar, alltifrån foto- till streckkods- och kvittoskrivare.

a-Si-fotoreceptortrummor

Amorfa kiselfotoreceptortrummor med lång livslängd erbjuder enastående hållbarhet på grund av sin extrema slitstyrka — och deras utmärkta ljuskänslighet ger skarpa och tydliga bilder vid höga hastigheter.

Bläckstrålehuvuden

Bläckstrålehuvuden är huvudkomponenten i kommersiell utskriftsutrustning för arbeten som sträcker sig från postbroschyrer till mönstrade textilier. Vi stöder utvecklingen av branschen genom att möjliggöra snabb och anpassad utskrift på begäran.