THE NEW VALUE FRONTIER
  1. Home
  2. Om
  3. Affärssegment
  4. Miljö och energi

Miljö och energi

Avancerad ren energiteknik för ett hållbart samhälle

Baserat på vårt engagemang för att förbättra världen genom förnybar energi har vi utvecklat, tillverkat och drivit solenergisystem i nästan ett halvt sekel, och vi har nyligen utökat våra energilösningar till att inkludera batteriteknik och relaterade produkter. I framtiden kommer vi att fortsätta att utveckla nya lösningar som skyddar vår globala miljö och hjälper oss att uppnå ett koldioxidfritt samhälle.

Utveckling av egenutvecklad energiteknik

Avancerad batteriteknik för ren energi

Kyocera utvecklar tre typer av batterilösningar för att skapa, lagra och spara förnybar energi: solpaneler, lagringsbatterier som lagrar elektricitet som en nödkraftkälla och högeffektiva fastoxidbränsleceller som genererar elektricitet från väte eller naturgas, samtidigt som de producerar varmvatten från den värme som skapas av kraftproduktionen.

Vi vill att hållbara smarta städer ska bli verklighet, så vi genomför tester för att lösa de energiproblem som olika regioner, företag och fabriker står inför. Vårt koncept använder artificiell intelligens (AI) för att förutsäga både elbehovet från kommersiella användare och elförsörjningen från förnybara källor, vilket möjliggör balans mellan energiförsörjning och efterfrågan för varje enskild byggnad eller varje enskilt område.

*SOFC: fastoxid-bränslecell (Solid Oxide Fuel Cell)

Produkter och lösningar

Inkjet-textilskrivare för hållbart mode

FOREARTH*1

Maskinrengöring och andra processer inom konventionell textil- och tygtryckning*2 producerar enorma mängder industriellt avloppsvatten. För att lösa detta stora och växande miljöproblem har Kyoceras nya bläckstråleskrivare för textil, FOREARTH, ett vattenfritt koncept som eliminerar många processer som använder stora mängder vatten, till exempel förbehandling, rengöring och ångning. Med FOREARTH vill vi minska modebranschens påverkan på miljön. *1 "FOREARTH" är ett registrerat varumärke eller varumärke som tillhör KYOCERA Corporation i Japan och andra länder. *2 Med tryck avses här tryckning av mönster på tyg.

Miljövänlig produktutveckling

CERAPHIC® LED-belysning

Lila LED-lampor och RGB-fluorescerande material erbjuder strålande och vacker belysning i många miljöer, inklusive konstmuseer och restauranger.
De har avancerade färgåtergivande egenskaper och kan producera ljus nära naturligt solljus.

*“CERAPHIC” är ett registrerat varumärke som tillhör KYOCERA Corporation i Japan och andra länder

Keramisk kniv med handtag av biologiskt ursprung

Knivens handtag är tillverkat av ett bioderiverat material från sockerrör för att minska användningen av petroleum konsumtion. Vi utökar också vår användning av 100% återvinningsbara, plastfria förpackningar.