THE NEW VALUE FRONTIER
  1. Home
  2. Om
  3. Affärssegment
  4. Medicin och hälsovård

Medicin och hälsovård

Avancerar medicinsk vård och förbättrar liv

Kyocera utvecklar medicinska och dentaltekniska produkter för ortopedisk led- och tandersättning, som återställer förlorade fysiska funktioner, samt unika enheter och system som möjliggör avancerad medicinsk vård och optimerar den dagliga hälsovården. Vi erbjuder heltäckande lösningar för förebyggande medicinsk vård för att förlänga den hälsosamma livslängden och förbättra livskvaliteten (QOL).

Säkerställa tidig upptäckt

AI-system som stödjer diagnoser av osteoporos

Osteoporos kan inte bara orsaka benbrott utan även många andra sjukdomar, vilket ökar risken för att en person blir sängliggande eller vårdkrävande. Tidig upptäckt och behandling är avgörande för att upprätthålla patientens livskvalitet och begränsa sjukvårdskostnaderna.

Kyocera bedriver gemensam forskning med Tokyos universitet för tidig upptäckt av osteoporos. Vårt system använder AI för att uppskatta bentätheten från röntgenbilder, vilket förbättrar undersökningarna för tidigare diagnos och bättre behandlingsresultat.

Produkter

Restorativa och regenerativa medicinska lösningar

Konstgjorda leder

tandimplantat

Kyoceras ortopediska och dentala implantat innehåller egenutvecklade material och ytbehandlingstekniker för att optimera prestanda och livslängd hos keramer och metaller.

Högkvalitativa enheter och komponenter för avancerad medicinsk vård

Mätanordning för cellseparation och koncentration

Denna enhet separerar automatiskt specifika celler från blod och andra kroppsvätskor och mäter deras koncentration för att stödja forskning och utveckling inom biovetenskap. Genom att minska arbetskostnaderna frigörs mer tid för analys, där efterfrågan fortsätter att öka.

Optiska enheter för fabriksautomation och medicinsk användning

Kyocera tillhandahåller optiska enheter för bildbehandling som kombinerar en oberoende designad lins med belysning och en kamera.